Apr 17, 2012

Finished units - yellow heavy dragoons


Almost lost one fig when mounting them, but he's come around in the end, so everything's fine. These are the Italeri Prussian Garde du Corps figs painted as yellow clans' heavy dragoons.


The only problem with these guys is the fact how rare they are, ordered them from the US. Another batch will be painted as green heavies.


Macro - there's somehow a much more poor light on this pic.


Command


The idea to use them as dragoons came from the fact that almost half of the figs hold a carbine; also seen examples here and there of converting them into various nations' units. They're fit both for early and late war battles.

9 comments:

 1. They've turned out well, rare as in expensive or just hard to find?

  ReplyDelete
  Replies
  1. More like hard to find, the price is still bearable.

   Delete
 2. Nicely done; the yellow looks great. I hope that your replacements arrive safely!

  ReplyDelete
 3. Nálunk otthon, kisebbik testvérem gyűjteményében ez a szett kb. 10 éve állt kifestetlenül (vagy ocsmányul bemázolva, mutatva, hogy akkor hogyan tudtam festeni, legalábbis gyanítom, hogy én voltam az elkövető), de amikor újra elővettem, megszántam őket, és most már majdnem készen vagyok velük. Alapvetően követtem a doboz festési útmutatóját, de a végén untam a fehér kabátokat, úgyhogy a zenésznek majdnem olyan fazont szabtam, mint amit te találtál ki. A következő fogás pedig egy hasonlóan 10 éves Scots Greys lesz...

  ReplyDelete
  Replies
  1. A legtöbbször a saját fejem után hozom össze a színeket (persze, némi heraldikai korlátozással, meg hogy az egész imagiNation dologba beleférjenek). Ami meglepő, az az, hogy ezek a régi Italeri szettek is milyen jól vannak faragva/öntve a legtöbb esetben, főleg, ha mellette nézem az Airfixeket és hasonlókat. A korábbi dolgaim festéséről ne is beszéljünk, még 2-3 évvel ezelőtt is eléggé borzalmasakat hoztam össze; aztán jött a gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás és még több gyakorlás. Most sem teljesen tökéletes még a technikám (se az eszköztáram), de legalább már ki merem posztolni :)

   Delete
 4. I bought when Esci produced them. Very nice figures indeed, nicely painted. And I like it that you paint them as other units!

  Greetings
  Peter
  http://peterscave.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! Sometimes my imagination just goes wild, probably that's why I don't paint more historical figs.

   Delete