Magyarul

Üdv, népei az internettek világának, a weblogon belül ezen oldalon pedig kifejezetten honfitársaimnak, a magyar olvasóknak. 

Ez a blog, lassan három éve, a hobbimmal: figurák, járművek, épületek, kutyák, macskák, a nagy szürke bálna stb. festésével foglalkozik. Angol nyelvű, azért, mert a kétnyelvű szövegek egyrészt nyomorultul mutatnak, másrészt, mert itt-ott, ahogy azt esetleg másik két, magyar nyelvű eszmei romhalmazomra tévedve, bizonyára észreveszi a kedves olvasó, szeretem bő lére ereszteni a történet folyását. 

Jelenleg kicsivel több, mint 2000 figurával és tucatnyi mindenféle járművel bírok. Ez a szám folyamatosan nő, a rendelkezésre álló hely folyamatosan csökken. Ez az élet rendje. Ami azt illeti, Bp.-i tartózkodásom miatt relatíve keveset játszok, inkább foglalkozok festéssel. A hobbi-idő 90%-a festegetés.

Ha tudsz angolul egy kicsit, jól jártál; ha nem, a képeket úgy is tudod élvezni. 
Kérdéseket, anyázást, és minden más földi jót megtehetsz a kommentdobozba alant.

Magyarított, általam angolul írt szabályok:

A legtöbbször az ember vagy nem talál, vagy nem is keres szabálykönyvet, inkább megírja magának. Itt van részemről néhány kísérlet, melyek jobbára univerzálisak és egyszerűek, mint a bot:

A Risk to Take
Rizikó figurákra alapozott rendszer. Az egységek azonos méretű talpakon állnak, szerepük szerint különféle számban. A mozgás 'én mozgok, te mozogsz' szintű, a harc egyszerre történik. A csapatoknak meghatározott erőnléti pontjaik vannak.

Inter Arma
Kiscsapatos skirmish játék, melynek különböző variánsai fantasy, középkori/ókori, vagy a tűzfegyverek feltalálása utáni játékra nyújtanak lehetőséget. Főkönyvből (általános szabályok) és annak függelékeiből: Fantasy, Hadjárat, Speciális harci szituációk, Puskapor, Quicksheets, Másodlagos képességek áll.

Inter Arma WW2 - 15mm-es figurákra íródott második világháborús játékszabály. .zip formátum, hogy a tördelés remélhetőleg megmaradjon.


Budapesti modellező - és hobbiboltok:

Figyelem! A lista nem teljes, csak azokat az üzleteket tartalmazza, amelyekben már jártam és/vagy vásároltam tőlük.

Játék-makett: Az Ecseri úti metrómegállótól 3-as villamossal két állomásnyira. Játék és makett nagykereskedés. Humbrol zománcfestékek, Revell akrillok, Tamiya festékek. A készlet ritkán frissül, modell-makett választék nagy, figura nem. Relatíve olcsó. A weboldal keresője eléggé elmaradott, de a webdesign se ér sokat (sokat foglalkoznak vele - szintén az "elsősorban játékbolt"-szindróma jele).

Játéksziget Árkád: jó pár makett-modell, Humbrol/Revell zománcfestékek. A WestEnd alagsorában is van egy játékbolt, ami árul Revell zománcfestékeket és pár modellt. Ezek kínálata elenyésző, így csak lábjegyezetet érdemelnek.

Király utcai modellbolt: Elsősorban modellbolt, figurák csak ritkásan, de műanyag kitek széles választékban találhatók. Játék-makettől szereznek be, így kis felárat kell fizetni, de könnyebben megközelíthető (Király utcai villamosmegállóval szemben).

Modell&Hobby: Airsoft és vasútmodellezés elsősorban, több 1/72-es doboz figura a régi időkből. Az eladók jófejek, de nagyon ritkán van náluk, ami nekem kéne.

Modellvasút-center: relatíve friss üzlet a Stadionok villamosmegállónál, elásva rengeteg modell-makett, de egyrészt feláras, másrészt festéket nem árultak. Fő profil a vasútmodellezés, de épületek, terepárgyak, kész 1/72-es helikopter- és repülőmodellek széles választékban. Csak készpénzes fizetés. 

Paco Modell: RC repülőmodell-bolt, de olcsó és jó pillanatragasztót, plasticardot, fa építőanyagokat itt lehet beszerezni. A Vörösmarty utcai földalatti-megálló mellett. Csak készpénzes fizetés (ha jól emlékszem).


Replica: a Móricz Zsigmond körtéren, makettbolt, sokféle festék, szerszám, néhány speckó szet. Caesar Miniaturest, Waterloo 1815-öt pl. csak itt lehet(ett?) kapni. A weboldal kategóriákra jól szűr, de készletre nem lehet szűrni.

Wargammers: A Nyugatitól két sarokra a Katona József/Hegedűs Gyula utca sarkán, Vallejo és GW (Citadel) dolgok, pigmentek, ecsetek stb. Csak készpénzes fizetés, ha nem elővétellel rendelsz.

No comments:

Post a Comment